Ouderbijdrage

Informatie over de situatie in Gouda kunt u ook vinden op de website van de gemeente Gouda. (www.gouda.nl/direct-regelen/leren-en-spelen/kinderopvang)

De bedragen die wij in rekening brengen zijn gebaseerd op het uurtarief zoals dat door de rijksoverheid jaarlijks wordt bepaald. (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/kinderopvangtoeslag/hoeveel-kinderopvangtoeslag-kan-ik-krijgen/maximaal-uurtarief-voor-de-kinderopvang)

De berekening die met dit tarief gedaan wordt is afhankelijk van uw situatie. Er zijn daarbij drie zaken van belang: het aantal uren dat uw kind naar Dribbel komt per week, de hoogte van uw inkomen en uw recht op kinderopvangtoeslag en of uw kind een beschikking VVE heeft gekregen. Daarnaast brengen wij €2,50 per maand voor extraatjes als paasontbijt, uitstapjes e.d. in rekening

  1. De situatie waarin uw kind geen beschikking VVE heeft en twee ochtenden per week bij Dribbel komt.

Uw kind komt dan 7 uur per week en dat 40 weken in een jaar. In een jaar 280 uur. Wij sturen facturen per maand dus elke maand 280 / 12 = 23,3 uur. Dus ook tijdens de zomermaanden en als er vakanties zijn. Met het huidige tarief is het bedrag dus 23,3 * uurtarief. Als u kinderopvangtoeslag ontvangt is dit het bedrag van de factuur. Als u geen kinderopvangtoeslag ontvangt wordt het bedrag van de factuur aan de hand van uw inkomen verminderd. Het percentage aan vermindering is terug te vinden in de tabel van de belastingdienst. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/bedragen-kinderopvangtoeslag-2021)

  1. De situatie waarin uw kind geen beschikking VVE heeft en drie ochtenden per week bij Dribbel komt.

Uw kind komt dan 10,5 uur per week en dat 40 weken in een jaar. In een jaar 420 uur. Wij sturen facturen per maand dus elke maand 420 / 12 = 35 uur. Dus ook tijdens de zomermaanden en als er vakanties zijn. Met het huidige tarief is het bedrag dus 35 * uurtarief. Als u kinderopvangtoeslag ontvangt is dit het bedrag van de factuur. Als u geen kinderopvangtoeslag ontvangt wordt het bedrag van de factuur aan de hand van uw inkomen verminderd. Het percentage aan vermindering is terug te vinden in de tabel van de belastingdienst. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/bedragen-kinderopvangtoeslag-2021)

  1. De situatie waarin uw kind wel een beschikking VVE heeft en vier ochtenden per week bij Dribbel komt.

Uw kind komt dan 16 uur per week en dat 40 weken in een jaar. In een jaar 280 uur. Wij sturen facturen per maand dus elke maand 640 / 12 = 53,3 uur. Dus ook tijdens de zomermaanden en als er vakanties zijn. Met het huidige tarief is het bedrag dus 53,3 * uurtarief. De helft hiervan wordt door de gemeente via subsidie aan ons al betaald. De andere helft wordt aan u in rekening gebracht. Als u geen kinderopvangtoeslag ontvangt wordt het bedrag van de factuur aan de hand van uw inkomen verminderd. Het percentage aan vermindering is terug te vinden in de tabel van de belastingdienst. (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/bedragen-kinderopvangtoeslag-2021)